دکتر یوسف زاده با اشاره به فلسفه استقلال نهاد وکالت، آن را به عنوان مبنایی برای تامین حقوق مردم دانست و بر لزوم حمایت حداکثری از این استقلال تاکید کرد. ایشان با اشاره به اینکه کانون های وکلای دادگستری باید در سه رکن صدور، اداره ارکان و خود انتظامی مستقل باشند، هرگونه دخالت در این امور را موجب تخدیش در استقلال نهاد وکالت و متعاقبا لطمه به حیثیت نهاد وکالت بر شمرد و اشاره کرد که در عین اینکه نهاد وکالت هیچ وقت مانعی برای نظارت بر فعالیت خویش ایجاد نکرده است و همواره نظارت پذیری خویش را ثابت کرده است، ولیکن دخالت در استقلال این نهاد را غیرقابل قبول تلقی و بر لزوم تامین حداکثری این استقلال تاکید کرد.
وی در ادامه این نشست، با اشاره به افزایش چشمگیر پذیرش وکلا در سه سال اخیر گفت: تعداد پذیرفتهشدگان در این مدت به اندازه ۷۰ سال گذشته بوده است. این در حالی است که معضل بیکاری به حدی گسترده شده است که حتی برخی وکلای باسابقه استان نیز با این معضل مواجهاند و بسیاری از کارآموزان وکالت در شش ماه گذشته حتی یک پرونده نداشتهاند و این امر از تبعات پذیرش بی ضابطه بر اساس قانون تسهیل است.
وی افزود: پذیرش بیرویه، باعث شده است تا جوانان عزیز به امید اشتغال و تامین معاش حداقلی، وارد این حرفه شوند، اما بعد از ورود متوجه دشواریها و هزینه های جانبی آن شده و بعضا با عدم توفیق، مجبور به ترک آن میشوند. وی افزود در هر دوره از آزمون، معمولا حدود ۱۰ درصد پذیرفتهشدگان از ادامه مسیر انصراف میدهند یا مواردی مثل کارمندی در دستگاه های اجرایی را بر ورود به وکالت ترجیح می دهند که نشان از ناموفق بودن قانون مذکور در عرصه اشتغال زایی دارد.
نایب رئیس کانون وکلای دادگستری آذربایجان شرقی همچنین از تخریب رسانهای وکلا در برخی فیلمها و سریالها ابراز نگرانی کرد و گفت: این نوع تصویرسازی منفی، باعث کاهش اعتماد عمومی به نهاد وکالت شده است. وی با اشاره به آثار این تخریب های رسانه ای، این تخریب ها را موثر در ترغیب مردم به عدم انتخاب وکیل و انجام خودسرانه امور حقوقی خویش دانست که در نهایت منجر به ایجاد مخاطرات جانی و مالی برای آحاد مردم جامعه می گردد. وی از برخی رسانه ها خواست از تخریب چهره وکیل صرفا به خاطر جذاب کردن سناریوهای خود یا سایر اغراض زودگذر خودداری کنند تا امنیت حقوقی مردم خدشه دار نشود.
دکتر یوسف زاده در انتها با اشاره به افزایش تهدیدهای جانی و حیثیتی علیه وکلا، اظهار کرد: در چند سال اخیر، وکلا بیش از گذشته در معرض تهدید قرار گرفتهاند، اما خوشبختانه در استان ما موارد کمتری از این دست مشاهده شده است. وی با اشاره به لزوم پیشگیری از این مخاطرات و تامین امنیت جانی و روانی وکلا، خواستار اجرای دقیق مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام و آیین نامه اجرایی لایحه استقلال در خصوص برخورداری وکلا از تامینات مربوط به شغل قضا در مقام ایفای وظیفه وکالتی شد.