دکتر اصغر عسگری طی سخنانی در افتتاح این آئین اظهار کرد: موضوع انرژی امروز نه تنها بهعنوان زیرساخت اقتصادی، بلکه بهعنوان یکی از اصلیترین چالشهای اجتماعی، محیطزیستی و فناورانه جهان مطرح است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز ادامه داد: مدیریت هوشمند منابع، توسعه انرژیهای تجدیدپذیر و ارتقای بهرهوری، نیازمند پژوهشهای نوآورانه و همافزایی میان نهادهای علمی و صنعتی است.
وی با اشاره به جایگاه این دانشگاه در حوزه پژوهشهای کاربردی افزود: ما میکوشیم با حمایت از پروژههای فناورانه، توسعه مراکز نوآوری، و تقویت همکاری با صنعت، نقش دانشگاه را در حل مسائل واقعی کشور پررنگتر کنیم. کنفرانسهایی از این دست میتوانند زمینهساز شکلگیری ایدههای مشترک، تجاریسازی دانش و تدوین سیاستهای علمی مبتنی بر شواهد باشند.
دکتر عسگری در خاتمه با قدردانی از برگزارکنندگان کنفرانس، از همه پژوهشگران، اساتید و دانشجویان خواست با نگاهی بینرشتهای و آیندهنگر، بهسوی حل چالشهای حوزه انرژی گام بردارند.
صنعت نیازمند ارائه ایده از سوی دانشگاه است
دکتر سیدمسعود تقوایی نیز طی سخنانی برگزاری این کنفرانسها در دانشگاهها را عاملی برای عملی کردن ارتباط صنعت و دانشگاه عنوان کرد و گفت: صنعت نیازمند ارائه ایده از سوی دانشگاه است، اما با وجود برگزاری این کنفرانسها همچنان شاهد هستیم که سهم حضور دانشگاهها در صنعت برق حدود ۱۴ درصد و سهم ارائه پیشنهادات از سوی معاونتهای دستگاههای اجرایی حدود ۸۰ درصد است که امیدواریم شاهد حضور فعالتر دانشگاهها در صنعت باشیم.
مدیرکل دفتر تحقیقات و توسعه فناوری شرکت توانیر ادامه داد: خوشبختانه آمار و ارقام نشان دهنده افزایش حضور دانشگاهها در صنعت برق است و شرکت توانیر هیچ مشکلی در تأمین بودجه تحقیقاتی ندارد و ما آمادهایم براساس اولویتهای پیشنهاد شده، حمایتهای لازم را از محققان و پروپوزالهای ارسال شده انجام دهیم.
وی، با تأکید بر حرکت به سمت کاهش بروکراسیهای اداری یادآور شد: دفتر تحقیقات و توسعه فناوری شرکت توانیر حمایتهای لازم را از محققان و حتی نخبگان وظیفه برای انجام تحقیقات وگذراندن دوره خدمت سربازی انجام میدهد.
حمایت از پایاننامههای مرتبط با موضوعات شرکت توانیر، انجام پروژههای استاد محور، استفاده از ظرفیت صندوق نوآوری و شکوفایی و صندوق پژوهش و فناوری و تجهیز آزمایشگاههای دانشگاهی در قالب پروژههای تحقیقاتی مشترک از دیگر موضوعات مطرح شده مدیرکل دفتر تحقیقات و توسعه فناوری شرکت توانیر بود.
مقالات و تحقیقات ما نیز باید به سمت اثرگذار بودن حرکت کند
دکتر سجاد توحیدی نیز با اشاره به تاریخچه و قدمت تاریخی دانشگاه تبریز و ظرفیتهای بالای دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، برگزاری سه کنفرانس بینالمللی در طول سال تحصیلی جاری در این دانشکده را نشان دهنده همت بالای اساتید و دانشجویان دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر برای ایفای نقش در توسعه علم و حل مشکلات جامعه دانست.
رئیس دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر ادامه داد: درحال حاضر بحث انرژی در سراسر دنیا یکی از موضوعات راهبردی است و در سطح عموم نیز مردم اهمیت این موضوع بیش از گذشته معلوم شده است و استقبال بسیار خوبی که از این کنفرانس صورت گرفته، گواه این موضوع است.
رئیس دهیمن دوره کنفرانس بینالمللی فناوری و مدیریت انرژی با اشاره به حضور اساتید، دانشجویان و فعالان صنعت برق در این کنفرانس گفت: این حضور نشاندهنده عزم جدی برای سهیم کردن تحقیقات و مقالات دانشگاهی در حوزه صنعت است و امیدواریم نتایج ارزشمندی از این کنفراس عاید شود و علاوه بر تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت، بتوانیم برای ادامه مسیر یک جمعبندی مفید و کاربردی داشته باشیم.
رئیس دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر همچنین با اشاره به اینکه در پایان سال ۲۰۲۳ میلادی، سهم انرژیهای تجدیدپذیر در تامین انرژی الکتریکی در دنیا حدود ۳۰ درصد بوده و به عنوان مثال، ظرفیت منصوبه توربینهای بادی در کشور چین بیش از ۴۷۰ هزار مگاوات بوده است، موضوع آیندهپژوهشی را حائز اهمیت خواند و خواستار ایجاد بستر مناسب برای نقشآفرینی بیشتر دانشگاه در این زمینه شد.
وی در خاتمه از حامیان مالی کنفرانس، مدیریتهای مختلف دانشگاه و همچنین دانشجویان و همکاران مشارکتکننده در برگزاری کنفرانس قدردانی کرد.
براساس این گزارش، برگزاری ۶ سخنرانی کلیدی توسط اساتید مطرح دانشگاههای ایران، اسپانیا، کانادا، امریکا و قطر، برگزاری ۵ کارگاه تخصصی توسط کارشناسان صنعت برق کشور، ارائه مقالات بهصورت سخنرانی و پوستر و برگزاری میزگرد تخصصی و جلسات هماندیشی از دیگر برنامهای دهمین کنفرانس بینالمللی فناوری و مدیریت انرژی است که به مدت سه روز در دانشگاه تبریز برگزار میشود.