به گزارش پیام آذربایجان در این نشست که به مناسبت هفته میراث فرهنگی و بزرگداشت خدمات ارزشمند مهندس اکبر تقیزاده برگزار شد، غفوری به عنوان نماینده بنیاد فرهنگی طوبی اعلام کرد: “این بنیاد بدون وابستگی سیاسی به فعالیتهای فرهنگی پرداخته و هدف ما نگاه به میراث فرهنگی از زاویه توسعه است.”
مهندس رسول بشیری نیز با اشاره به تجارب ارزشمند تقیزاده در حوزه شهرسازی و میراث فرهنگی، بیان کرد: “ایشان با پیشینه معماری و دغدغههای تاریخی و فرهنگی به این عرصه ورود کردند و توانستند در دوران سازندگی، میراث فرهنگی را به سطح بالاتری ارتقا دهند.”
او به تأثیرات مثبت مهندس تقیزاده در احیای مسجد کبود و دیگر هنرهای سنتی اشاره کرد.
در ادامه، دکتر فیروز راد، جامعهشناس، درباره اهمیت میراث فرهنگی و ارتباط آن با توسعه سخن گفت و اظهار داشت: “فرهنگ یعنی میراث و میراث همان فرهنگ است. و اما توسعه، یعنی بازسازی و نوسازی جامعه بر اساس ایدهها و اندیشههای نو. توسعه سه وجه دارد. بعد مادی و محسوس و ملموس، وجه دوم آن انسان و جامعه است، و وجه سوم رابطه انسان با هستی و فراهستی، یا همان وجه غایی و معنایی توسعه است و میراث فرهنگی هر سه وجه را دارد.”
دکتر محمدعلی کینژاد نیز از نقش برجسته مهندس تقیزاده در طراحی و ایدهپردازی دانشگاه صنعتی سهند و نیز دانشگاه هنر اسلامی تبریز یاد نمود.
مهندس تقیزاده نیز در این نشست بر اهمیت احیای بناهای تاریخی تأکید کرد و عنوان کرد: “احیای بناهای تاریخی معجزه میکند؛ به طور مثال تاثیر اجتماعی و کالبدی که مجموعه مقصودیه ایجاد کرده همه اینها مرهون احیایی است که در این منطقه اتفاق افتاده است. احیا موجب ایجاد تعلق خاطر انسان به سرزمینش میشود. ما ظرفیتهای این معماری برای ایجاد کاربری جدید را نمیشناختیم و اکنون این ظرفیتها شناخته شده است.”
در پایان این مراسم از مستند «آقای میراث» به پاس خدمات مهندس اکبر تقیزاده رونمایی شد.
تقی زاده از سال ۷۳تا حدود ۱۱ سال مدیریت میراث فرهنگی آذربایجان شرقی را عهدهدار بوده است. از جمله طرحهای ماندگار وی میتوان به طرح پردیسان که طرحی ملی شامل پنج مسیر و بالغ بر ۳۵ مجموعه بنا بود اشاره نمود.