نشست تخصصی مسئولیت اجتماعی در سازمان های مردم نهاد برگزار شد:

فرسایش نگران کننده امور اجتماعی در ایران

استاد جامعه شناسی می گوید: جامعه ما دچار ترومای ذهنی است و کما و فرسایش اجتماعی داریم که این عدم کنشگری، ایران را به مکان بازی بازیگران منطقه ای تبدیل می کند.
مقصود فراستخواه

«مقصود فراستخواه» جامعه شناس، عضو هیئت علمی و استاد برنامه ریزی توسعه آموزشی عالی در نشست تخصصی مسئولیت اجتماعی در سازمان های مردم نهاد از ضعف و روند فرسایشی امور اجتماعی در این کشور گفت: متاسفانه در اینجا به قدری توجه ها به امور سیاسی بالا است که از دیدن امر اجتماعی غافل مانده ایم.
وی افزود: اموری چون همبستگی مردمی در محلات این شهر و همیاری جمعی برای بهبود شرایط زندگی و … امور اجتماعی خوانده می شوند. مردم ما باید طبق امور اجتماعی، حق طلب و مشارکت جو باشند و احساس مسئولیت کنند.

ظرفیت های اجتماعی باید بیدار شوند
فراستخواه، نیازسنجی مسیر امروز ایران را مطرح کرد: جامعه ما دچار ترومای ذهنی است و کما و فرسایش اجتماعی داریم که این عدم کنشگری، ایران را به مکان بازی بازیگران منطقه ای تبدیل می کند.
حال در این اضمحلال اجتماعی، انجمن های مردم نهاد، رخدادی هستند که با ظهورشان علیه این فرسایش، باید با احساس مسئولیت و اقدامات خلاقانه، تحرکی ایجاد کنند و بر این بی اعتمادی اجتماعی غالب شوند. لذا با آغاز ابتکار های عمل در سطح محلات، امر اجتماعی احیا خواهد شد.

دو چیز امر اجتماعی را نابود کرده است
استاد جامعه شناسی دو عامل فرسایش امور اجتماعی را تشریح کرد: ایدئولوژی بازار و چشم دوختن به توسعه بوروکراتیک و ایدئولوژی های چپ سیاسی و مذهبی که کارهای عام المنفعه را تخدیر آمیز می خوانند، از عوامل مهم این فرسایش اند. این در حالی است که از عوامل توسعه اروپا و امریکا طبق سفرنامه های تاریخی، جدیت مردم این کشور ها در امور مردمی از جمله خانه های مخصوص فقرا در محلات و انفاق و … است و همین موضوع، ریشه دموکراسی موفق امروز این کشورهاست.

ایمان و تربیت دینی اصلی ترین عامل پیشرفت امور اجتماعی در اروپا
وی در خصوص عوامل رشد ان جی او ها در اروپا اظهار کرد: اصلی ترین عامل این پیشرفت، دین بوده و آیه « خدا را دوست بدار و همسایه ات را» را می توان مظهر این اصل خواند که پویایی اجتماعی به بار آورده است. در درجه دوم دموکراسی است که به فعالیت این نهادها، مجوز داده می شود و تخریب نمی شوند و سوم، سرمایه اجتماعی است که موجب اعتماد مردمی می شود.
فراستخواه در پایان گفت: در ایران هرگز یک ساختار معجزه نکرده است و همه پیشرفت ها از فرد به گروه و از آن به رابطه و نهاد و شبکه منتقل شده و در واقع از پایین پیش رفته است. ایران نیاز به مراقبت دارد و ما باید از الگوهای جهانی و منطقه ای استفاده کنیم تا جامعه ایران را حفظ کنیم.
گفتنی است، «نشست تخصصی مسئولیت اجتماعی در سازمان های مردم نهاد (NGO)» روز چهارشنبه ۲۶ دی ماه ۱۴۰۳ در محل دفتر مرکزی انجمن توسعه فرهنگ شهروندی استان در مجتمع عتیق یک، خدماتی A برگزار شد.

فائزه بنی نصرت

پیام آذربایجان

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://payamazarbayjan.ir/?p=11260

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

پربحث ترین ها

تصویر روز:

هیچ محتوایی موجود نیست

پیشنهادی: