در این نشست که با حضور تعدادی از متولیان مدرسه سازی استان برگزار شد، دکتر خوشبخت رئیس شورای بانوان خیر مدرسه ساز گفت: یکی از اولویتهای مهم دولت توسعه عدالت آموزشی در ساخت مدارس است به نحوی که در هیچ منطقه ای مدارس کانکسی باقی نماند و ما به عنوان شهروند تبریزی در شهر اولینها که نخستین مدرسه نخستین کتابخانه ایران را در کارنامه خود دارد، در این حوزه هم میخواهیم اولین باشیم تا مدارس سنگی و کانکسی در درجه اول برچیده شود و در درجه دوم نیز نیازهای مدارس برطرف گردد.
وی افزود: شورای بانوان مدرسه ساز یک شورای خیریه است که زیر نظر سازمان نوسازی مدارس تلاش دارد قدمهای موثری در جهت ساخت و تجهیز مدارس بردارد. گاهی افراد نمیدانند کدام سازمان در مدرسه سازی دخیل است و یا افرادی تصور میکنند فقط بحث مدرسه سازی است، در حالی که مدرسه یاری در حوزه تجهیزات هم مهم است؛ چرا که مدارس نیازمند برخی تجهیزات هستند و این شورا در صدد است تا علاوه بر مدرسه سازی در مدرسه یاری نیز سهیم باشد.
نجفی مدیرعامل مجمع خیرین مدرسه ساز استان نیز با اشاره به دغدغه رئیس جمهور در خصوص اهمیت آموزش و پرورش و توسعه عدالت آموزشی اظهار داشت: اگر خیرین نبودند دغدغه آموزش پرورش زیاد بود و در طول سالهای اخیر اقدامات ارزنده ای از سوی خیرین مدرسه ساز استان صورت گرفته است. هم اکنون حدود ۲۲۰ فضای آموزشی در نهضت مدرسه سازی نیازمند تعمیر و بازسازی هستند و علاوه بر این نزدیک هزار مدرسه غیر استاندارد در استان داریم و این حق دانش آموزان ماست که در فضایی امن تحصیل کنند.
خانم اردبیلچی همسر شهید کسایی که بانی سه مدرسه در توابع مدرسه است در ادامه نشست گفت: مدرسه سازی صدقه جاریه است و از نظر رسول اکرم علم بر عبادت ارجحیت دارد و علم در مدرسه شروع میشود. مدرسه سازی صدقه جاریه است، زیرا معلم و مهندس و پزشک در مدرسه تربیت میشوند.
دکتر بهجت پور، پزشک خیر مدرسه ساز نیز که ساخت دو مدرسه در توابع صوفیان را در کارنامه خود دارد نیز گفت: در گذشته مدارس از نظر تعداد معلم و یا تجهیزات بسیار محروم بودند و همین برای من انگیزه ای شد که به مدرسه سازی روی بیاورم. بعلاوه مدرسه تنها محل تحصیل نیست؛ چرا که ما در سفرهایی که برای درمان بیماران به مناطق محروم داریم از مدارس برای ویزیت استفاده می کنیم. ما در مدرسه سازی شعار آجر به آجر و خشت به خشت را داریم که هر کسی به وسع خودش سهمی از این کار را ادا کند. مساله دیگری که باید مورد توجه قرار گیرد رعایت استانداردها در ساخت مدارس است و برای اینکه فرزندان ما در عدالت آموزشی تحصیل کنند باید دست به دست هم بدهیم تا این مدارس را ایجاد کنیم.
دکتر آصفی مشاور عالی مدیرعامل منطقه آزاد ارس نیز با ارائه گزارشی از مدارسی که در منطقه بنا شده، وعده مساعدت برای پیگیری ساخت و بازسازی تعدادی دیگری از مدارس داد.
در این جلسه دکتر اسرا طریقیان مشاور توسعه منابع سازمانی نیز با اشاره به مسئولیت اجتماعی سازمانهای خصوصی، آیین نامه هزینه کرد جایگزین سازی مالیات بر اساس قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت (۱۴۰۳-۱۴۰۷) را برای حاضرین شرح داد.
دکتر پاسدار، قهرمان دو آسیا به عنوان سفیر مدرسه ساز نیز بر لزوم توجه خیرین به امر ورزش بخصوص ورزش دختران در مدارس تاکید نموده و گفت: ما مدرسه را برای این میخواهیم که انسان سازی و پرورش انسان داشته باشیم و لازمه این امر این است که در آموزش و پرورش، برای فعالیت ورزشی دانش آموزان، بخصوص دختران سالنهای ورزشی اختصلص داده شود. اغلب مدارس ما فاقد سالن ورزشی هستند و باید بدانیم که اگر دانش آموزان ما جسم سالم نداشته باشند، نمیتوانند پیشرفت را به حد اعلا برسانند.
در این جلسه خانم ثریا پزشکیان و دکتر بیتا باقری استاد دانشگاه و عضو هیات رئیسه نظام مهندسی نیز حضور داشتند.