معاون سیاسی استاندار آذربایجان شرقی:

با اجرای پروژه «تاریخ شفاهی» رویدادهای مهم را برای آیندگان ثبت کنیم

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار آذربایجان شرقی با گرامی‌داشت یاد و خاطره شهدای تجاوز رژیم صهیونی به ایران عزیز گفت: تاریخ شفاهی یک روش پژوهش تاریخی است که نسبت به تاریخ مکتوب و متنی تفاوت‌هایی دارد که عمده آن دریافت احساسات از طریق صوت و تصویر توسط مخاطب است.
با اجرای پروژه «تاریخ شفاهی» رویدادهای مهم را برای آیندگان ثبت کنیم

مرتضی محمدزاده در نخستین جلسه کارگروه تاریخ شفاهی آذربایجان با اشاره به اینکه تاریخ شفاهی دارای قدمت صد ساله است، بیان کرد: برای مسائل ایران نیز یک پروژه مهم با عنوان تاریخ شفاهی ایران در دانشگاه هاروارد توسط حبیب‌ لاجوردی انجام شده که به وقایع ایران می‌پردازد و طرح اولیه آن در سال‌های ۵۹ بود و شروع پروژه به سال ۶۰ مربوط می‌شود.

وی افزود: بنا داریم چنین کاری را در آذربایجان نیز شروع کنیم و از افراد متخصص می‌خواهیم کمک فکری داشته باشند تا ابعاد و روش‌های اجرای پروژه مشخص شود؛ تلاش باید در این راستا باشد که آیندگان بتوانند به‌خوبی از آن استفاده کنند و این لزوما زمانی محقق می‌شود که کار استاندارد، دقیق و علمی باشد.

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار آذربایجان شرقی یادآوری کرد: در این پروژه دنبال این هستیم که از زبان سرمایه‌های انسانی و گنجینه‌های آذربایجان روایت های مهم را با فیلم و صوت ضبط کنیم؛ مثلا در همین جنگ ۱۲ روزه می‌توان به افراد درگیر ماجرا رجوع کرد تا وقایع ثبت شوند.

وی ادامه داد: دو شیوه را می‌توان در تاریخ شفاهی به کار برد؛ یکی از این شیوه‌ها، مشخص کردن موضوعات برای هر دستگاه به‌صورت جداگانه و ضبط برنامه‌ها توسط خود دستگاه‌هاست و شیوه دوم تجمیع موضوعات و ضبط آن‌ها به‌صورت حرفه‌ای توسط یک تیم است که باید یکی از این شیوه‌ها را انتخاب کرده و کار را پیش ببریم.

پیام آذربایجان

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://payamazarbayjan.ir/?p=12575

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

پربحث ترین ها

تصویر روز:

هیچ محتوایی موجود نیست

پیشنهادی: