MS پایان زندگی نیست

ام اس یک بیماری خودایمنی است که با علائمی مانند تاری دید، ضعف عضلات و اختلال در تعادل همراه است. خانم اکرم خیرخواه، مدیرعامل انجمن ام اس آذربایجان شرقی، از ابتلای ۶ هزار نفر در استان خبر می‌دهد و نبود کلینیک تخصصی، هزینه بالای داروها و مشکلات اجتماعی بیماران را از چالش‌های اصلی می‌داند. وی بر اهمیت تشخیص زودهنگام و درمان مناسب برای کنترل بیماری تأکید دارد و خواستار تأسیس کلینیک جامع ام اس در استان است.
ام اس

MS پایان زندگی نیست

مالتیپل اسکلروزیس یا بیماری ام اس یک بیماری ناتوان کننده مغز و نخاع سیستم عصبی مرکزی است. این بیماری خود ایمنی در اثر حمله سیستم ایمنی بدن به رشته‌های عصبی ایجاد شود و غلاف حفاظتی آن را از بین می‌برد، در نتیجه پیام‌های عصبی به درستی منتقل نمی‌شوند و در عملکردهای بدن اختلال ایجاد می‌شود. برای کسب آگاهی و اطلاعات بیشتر در مورد این بیماری گفت و گوی کوتاه با خانم اکرم خیرخواه مدیر عامل انجمن MS استان آذربایجان شرقی انجام دادیم.

 

اکرم خیرخواه

 

چطور می‌توان تشخیص داد که فردی بیماری ام اس دارد؟

تشخیص بیماری MS توسط علائم اولیه آن انجام می‌شود، تاری دید و دوبینی، سرگیجه و عدم تعادل و اختلال در راه رفتن، اسپاسم عضلانی یا درد‌های شدید و بی‌دلیل عضله، بی‌حسی و خواب رفتگی و ضعف عضلات، احساس خستگی و تشنج، سردرد، ریزش مو، اختلالات کارکردجنسی، دستگاه گوراش و مثانه فرد.

 

چند نفر در آذر بایجان شرقی عضو انجمن بیماری ام اس هستند؟

حدود ۶ هزار نفر در آذربایجان‌شرقی به بیماری ام اس مبتلا هستند که ۴ هزار نفر از این بیماران ساکن شهر تبریزند. قطعاً تعداد بیماران ام اس در تبریز بیشتر از ۴ هزار نفر است، تعدادی از این بیماران از نظر مالی مشکلی ندارند و در انجمن عضو نشده‌اند و خودشان داروهایشان را به صورت آزاد تهیه می‌کنند، برخی از افراد متوجه نیستند که به این بیماری مبتلا هستند و برخی از افراد هم که متوجه بیماری هستند اما بیماری خود را از بقیه افراد پنهان می‌کنند.

 

چه عاملی موجب می‌شود که فرد در جامعه بیماری خود را کتمان کند؟

بیماری ام اس یک بیماری قابل کنترل است، کامل درمان نمی‌شود ولی کنترل می‌شود. اگر در مرحله اول بیماری و مشاهده علائمی که ذکر شد به پزشک مراجعه شود و درمان را شروع شود، حمله‌های ام اس کنترل می‌شود و فرد می‌تواند به راحتی در جامعه به فعالیت خود ادامه دهد. از طرفی نگاه متفاوت مردم به فرد بیمار و طرد از طرف خانواده و محل کار این ترس را در افراد پدید می‌آورد.

 

روند درمان و کنترل بیماری ام اس قطعی است؟

روش درمان از طریق داروهای گیاهی و سنتی که چند سالی است رایج شده بیمار را منحرف کرده است. گاهی والدین خسته از هزینه دارو و آمپول‌ها به طب سنتی و داروهای گیاهی پناه می‌برند و مصرف این دارو‌ها نه تنها کمکی به بهبود بیمار نمی‌کند، بلکه روند کنترل را با تأخیر می‌اندازد و بیمار بعد از مدتی دوباره به پزشک مراجعه می‌کند.

 

زنان بیشتر دچار این بیماری می‌شوند یا مردان؟

متأسفانه بیماری ام اس زنان جوان را بیشتر درگیر می‌کند، و ۳۰ درصد ابتلا مربوط به مردان است. با وجود درصد کم ابتلای مردان به ام اس، شدت بیماری و میزان پیش‌روندگی آن در بین مردان بسیار بالاست.

 

هزینه دارو‌های بیماری ام اس چقدر است؟

هزینه دارو‌های این بیماری بسیار بالا است، ولی خوشبختانه نزدیک ۱۰ سال است ایران در تولید داروی ام اس پیشرفت چشمگیری داشته، داروهایی که تولید داخل هستند، برای افراد تحت پوشش بیمه عموماً رایگان حساب می‌شود، ولی بعضی از دارو‌ها خارجی و موثر برای بهبود بیمار، مشابه ایرانی ندارند و کمیاب و نادر هستند، این امر باعث تأخیر در روند درمان می‌شود. ناگفته نماند که رد و کارایی آن در داروی خارجی است تولید می‌شود.

 

سن بیماری ام اس نسبت به سال‌های قبل کاهش داشته است؟

بله متأسفانه دو سه مورد مبتلای زیر ۱۰ سال داشتیم که عضو انجمن بیماری ام اس هستند و اکنون ۱۲ ساله هستند. اغلب بیماری در سن پایین پیشرفته است و بعضی از آن‌ها بینایی خود را از دست می‌دهند.

 

از مشکلات بیماران ام اس بگویید؟

از جمله مشکلاتی که بیماران ام اس استان دارند، نبود کلینیک جامع ام اس است در حالی که در برخی شهر‌های کشور از جمله زنجان و گیلان و تهران کلینیک برای بیماران دایر هست. برخی از بیماران که نیاز به تزریق دارند، می‌توانند خودشان بعد از آموزش توسط پزشک، داروی خود را تزریق کنند اما برخی مجبورند به بیمارستان‌های خصوصی مراجعه کنند. اگر یک کلینیک در استان تأسیس شود تمام بیماران می‌توانند به راحتی از این کلینیک استفاده بکنند.

راضیه وجودی

 

پیام آذربایجان

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://payamazarbayjan.ir/?p=11013

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

پربحث ترین ها

تصویر روز:

هیچ محتوایی موجود نیست

پیشنهادی: