سرپرست جدید دانشگاه تبریز معرفی شد

طی مراسمی با حضور مشاور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تودیع رییس سابق دانشگاه تبریز، محمدتقی اعلمی به عنوان سرپرست جديد این دانشگاه معرفی شد
معارفه سرپرست دانشگاه تبریز

سرپرست جدید دانشگاه تبریز معرفی شد

بهرام سرمست استاندار آذربایجان شرقی روز چهارشنبه پنجم دی ماه در مراسم تکریم و معارفه سرپرست دانشگاه تبریز اظهار داشت: دانشگاه به عنوان مبلغ فرهنگ و دانش نقش بی‌بدیلی را در جامعه ایفا می‌کند. سهم دانشگاه در مدیریت و تصمیم‌گیری اگر توام با باورمندی به علم و دانش نباشد، هدف‌گذاری آن مهمل خواهد بود. برای پاسداشت حرمت دانشگاه، ما باید به چارچوبی شامل مواردی از جمله توسعه زیرساخت‌های فیزیکی و فناوری، کتابخانه‌های دیجیتال و پیشرفته و … توجه کنیم.

استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه جذب و نگهداشت نخبگان علمی یکی از ضرورت‌های مهم دانشگاه است ادامه داد: مهاجرت آفتی است که جذب دانشگاه‌ها شده و هرچه اعتبار دانشگاه های ما بالاتر می‌رود، باعث جذب نخبگان ما به خارج از کشور می‌شود. ما هزینه می‌کنیم اما بهره وری نخبگان ما در آن سوی مرزها اتفاق می‌افتد که باید از این اتفاق جلوگیری کنیم.

سرمست با عنوان اینکه ما نیازمند شناسایی نقاط تهدید، ضعف و قوت خود در راستای فرصت سازی برای دانشگاه ها و مراکز علمی هستیم گفت: ایجاد هم‌افزایی متقابل میان صنعت و دانشگاه یک ضرورت است، ولی متاسفانه تاکنون با بی‌توجهی به این مسئله مهم این ارتباط موثر برقرار نشده است. مراکز صنعتی ارتباط با دانشگاه ها را وظیفه خود نمی‌پندارند و همچنین دانشگاه ها هم نیاز بازار را حل و رفع نمی‌کنند.

وی توجه به عدالت آموزشی را نیازمند بازاندیشی امکانات و تجهیزات دانست و افزود: دانشگاه‌ها ‌و نهادهای علمی نیازمند اجماع‌سازی و اجماع میان نخبگان و عقلا هستند که دانشگاه تبریز در این راستا باید چنین رویکردی را داشته باشد. دانشگاه باید یک فضای آزاد برای تضارب آرا، اندیشه ها، ایده، افکار و عقاید باشد.

استاندار آذربایجان‌شرقی بر حل مسائل جامعه و نیازهای بازار توسط نهاد های علمی و دانشگاه ها تاکید کرد و افزود: دانشگاه ها باید مسئولیت پذیری اجرایی داشته باشند؛ هر دانشگاه استان باید مسئولیت حل یک مشکل را در دستور مطالعاتی خود قرار دهند.

سرمست به ارتقای وضعیت رفاهی، معشیتی کارکنان و دانشجویان تاکید کرد و گفت: مدیریت استان بنا دارد نه تنها در وسع و توان، بلکه در جهت جذب و تشویق تحقیقات و یافته های دانشگاهی از محل مولدسازی از مجموعه های علمی حمایت کند.

وی گفت: وضعیت دانشگاه تبریز در رنکینگ‌های بین‌المللی چندان خوب نیست و این رتبه‌ها باید ارتقا داده شود.

استاندار آذربایجان شرقی ضمن قدردانی از زحمات سه ساله آقای نصرالله‌زاده در مدیریت دانشگاه تبریز به فرآیند انتخاب رئیس این دانشگاه اشاره کرد و گفت: پایه علمی قابل‌قبول، معیار خیلی مهم برای من بود و در این راستا نیز دکتر اعلمی چهره‌ای نزدیک به آقای نصرالله زاده بهترین گزینه برای این کسوت بود.

سرمست ادامه داد: آقای اعلمی در همان روزهای نخست شروع کار، ظرفیت خود را نشان داد و حتی از افراد رقیب خود در معاونت‌ها بهره برداری می‌کند که رویکرد مناسبی است، ولی برای مدیریت دانشگاه لازم است به سمت ظرفیت های نهفته دانشگاه رفته و منت آن‌ها را بکشیم و پای کار بیاوریم.

معارفه سرپرست دانشگاه تبریز

صفر نصراله‌زاده، رئیس سابق دانشگاه تبریز نیز در این مراسم تمام دستاوردهای خود را مدیون زحمات و تلاش های اساتید، کارکنان و کارمندان شریف و دانشجویان دانست و گفت: ما کلی ضعف در این چند سال داشته‌ایم، ولی با زحمت‌های همکاران در بسیاری از عرصه ها نیز پیشرفت کرده‌ایم.

وی به تشریح عملکرد سه ساله خود پرداخت و ادامه داد: ما در اکثر رتبه بندیهای بین‌المللی نسبت به سالهای گذشته پیشرفت چشمگیری داشته‌ایم.

وی دانشگاه تبریز را طلایه‌دار مدیریت اغتشاشات سال ۱۴۰۱ دانست و گفت: دانشگاهی که در جامعه نتواند مسئله‌ای را حل کند، برای آن جامعه مثمرثمر نخواهد بود، ولی در این راستا ما گذشته پژوهی و آینده پژوهی را برای حل این مسئله داشته‌ایم.

نصرالله زاده از اعلام عقب‌ماندگی دانشگاه تبریز در رتبه بندی‌های بین‌المللی توسط مسئولان انتقاد کرد و گفت: دانشگاه تبریز نسبت به سال‌های گذشته در اکثر رتبه بندی های بین‌المللی از جمله تایمز پیشرفت قابل توجهی داشته است.

رئیس سابق دانشگاه تبریز با بیان اینکه ما با یک برنامه ریزی مدرن و برندسازی، دانشگاه تبریز را به عرصه بین‌المللی وارد کردیم ادامه داد: ما با تدوین برنامه راهبردی و تصویب آن در هیات امنا، دانشگاهی فرانسلی را ایجاد کرده و به تربیت انسان پرداختیم و به دنبال پیشرفت علم بودیم و دانشگاه را وارد جامعه و مشکلات جامعه کردیم و تلاش کردیم با نگاه زیست بومی رسالت خودمان را انجام دهیم.

محمدتقی اعلمی

محمدتقی اعلمی سرپرست جدید دانشگاه تبریز در آیین معارفه خود اظهار داشت: دانشگاه تبریز با نزدیک به ۸۰ سال سابقه پرافتخار، مهد علم و دانش و پایگاهی برای شکوفایی فرهنگی و اجتماعی بوده است.

اعلمی، بهبود کیفیت آموزشی و پژوهشی، تخصیص و مدیریت بودجه، حل مشکلات رفاهی اساتید و کارکنان، مدیریت مسائل، تقویت مراکز رشد و شرکت‌های دانش‌بنیان، تسهیل فرآیند تجاری سازی و حمایت از پروژه‌های حل مشکل جامعه، حفظ اتحاد و همدلی، توسعه فضای سبز، بهبود خدمات مشاوره‌ای دانشجویی، ارتقای نقش فرهنگی سیاسی اجتماعی و تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه را از جمله چالش و مسئولیت‌های اولویت دار خود عنوان کرد.

وی بر نظامند کردن اعطای هیأت علمی به اساتید تاکید کرد و گفت: جذب، ماموریت و ارتقای رتبه‌بندی اعضای هیأت علمی در شورای گروه‌ها باید بررسی شود و من بدون نظر آن‌ها هیچ‌گونه اقدامی نخواهم کرد.

سرپرست جدید دانشگاه تبریز به همدلی و همراهی خانواده دانشگاه تبریز در جهت توسعه و پیشرفت این دانشگاه تاکید کرد و افزود: مدیریت اجرایی در دانشگاه در دوره مدیریت جدید از پایین به بالا خواهد بود و در این راستا از نظرات تشکل های صنفی و دانشجویی بهره‌مند خواهم شد.

اعلمی به تجربه‌ای از دکتر سرورالدین رئیس وقت دانشگاه تبریز اشاره کرد و افزود: فعالیت‌های ما در مرحله اول در چارچوب نظام اسلامی، در مرحله دوم منفعت و مصالح دانشگاهی و در مرحله سوم مصالح فردی خواهد بود.

وی دانشگاه تبریز را یکی از مراکز پیشران علمی کشور دانست و گفت: دانشگاه تبریز ظرفیت‌های عظیمی دارد که با همکاری و همیاری می‌توانیم این ظرفیت ها را به فعلیت برسانیم.

خضری مشاور وزیر علوم در این مراسم اظهار داشت: دانشگاه تبریز به عنوان یکی از کهن‌ترین دانشگاه های ایران از جایگاه ارزشمندی برخوردار است. عمل به مسئولیت اجتماعی، حرکت در سطح بین المللی، برطرف‌سازی نیازهای جامعه، جریان سازی سیاسی و پیوند جامعه سنتی و مدرن همواره در این دانشگاه به بهترین نحو ممکن انجام شده است.

مشاور وزیر علوم ادامه داد: به گفته وزیر علوم آنچه از دانشگاه تبریز انتظار می‌رود پایبندی به اصول حرفه‌ای، داشتن چشم انداز و اهداف معین و قابل دسترس و پایبندی به آنها، مطرح شدن در عرصه جهانی، پایبندی به اصول اخلاقی خود نسبت به دانشجویان و کارکنان خود و پیشتازی در جهت تضمین کیفیت آموزشی است.

وی با بیان اینکه دانشگاه تبریز باید روزآمد بوده و برآورد کننده نیازهای جامعه باشد ادامه داد: پیوند علم و عمل باید همواره مثل گذشته در این دانشگاه برقرار و عملی باشد. همچنین لازم است که دانشگاه همواره خودمراقبتی و خود ارزیابی داشته باشد تا بتواند همواره مشکلات خود را بشناسد و در جهت رفع آن ها گام بردارد

خضری با تاکید بر اینکه دانشگاه باید در جهت آرامش و آسایش ذینفعان خود گام بردارد اظهار داشت: همه می دانیم که استادان و کارکنان دانشگاه در حد استاندارد هم زیست نمی‌کنند، باید با کمک استاندار و دولت و وزرات علوم آرامش و آسایش حداقلی آن‌ها را بر هم نزنیم و افزایش دهیم و به بهانه های مختلف بر سر کار آن‌ها مانع ایجاد نکنیم.

مشاور وزیر علوم تاکید کرد: دانشگاه باشگاه سیاسی احزاب نیست نباید به محلی تبدیل شود که رفتار خصمانه در آن صورت می‌گیرد. باید دانشگاه را دوستدار و مقبول کشور بدانیم.

در پایان این مراسم با حضور مشاور وزیر علوم، استاندار آذربایجان شرقی، روسای دانشگاه‌های استان، اساتید دانشگاه‌های استان و دانشجویان از زحمات سه ساله صفر نصرالله زاده قدردانی بعمل آمد و آقای اعلمی بعنوان سرپرست جدید دانشگاه تبریز معرفی شد.

پیام آذربایجان

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://payamazarbayjan.ir/?p=10967

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

پربحث ترین ها

تصویر روز:

هیچ محتوایی موجود نیست

پیشنهادی: