روگذرهای عابر پیاده، پتانسیل‌هایی برای تعرض، فریب و اغوا

پل‌های عابر پیاده، که روزی برای آسایش شهروندان ساخته شدند، اکنون در سکوت شب به کمین‌گاه ناامنی تبدیل شده‌اند. تاریکی، تابلوهای تبلیغاتی و بی‌توجهی، این مکان‌ها را به پاتوق‌هایی ناامن برای نوجوانان و به‌ویژه زنان و دختران بدل کرده است. چه باید کرد؟
روگذرهای عابر پیاده، پتانسیل‌هایی برای تعرض، فریب و اغوا

متأسفانه، در برخی مناطق خلوت شهر، دسته‌هایی از دختران و پسران نوجوان و…، شب هنگام که رفت و آمد بر روی پل‌های عابر پیاده کاهش می‌یابد، آنجا گرد هم می‌آیند. از آنجایی که نوری و چراغی وجود ندارد و تابلوهای تبلیغاتی هم محیط را از دیدرس خارج و استتار می‌کنند، این مکان‌ها، به ویژه شب هنگام، به محیط‌هایی ناامن بدل شده‌اند.

این پتانسیل آسیب، روز به روز در حال افزایش است؛ چرا که معمولاً برخی مکان‌ها کم‌کم و به‌طور خودبه‌خود (بدون قرار و مدارهای رسمی) کارکردهایی ویژه می‌یابند و به پاتوق تبدیل می‌شوند.

بنابراین، با نگاهی جامعه‌شناختی به شرایط امنیت مردم، به‌ویژه دختران و زنان، واجب به نظر می‌آید که مسئولین عنایتی ویژه نمایند و عطای اقتصادی بنرهای تبلیغاتی روگذرها را به لقا بخشیده و بر اماکن عمومی نظارت کنند و مکان‌های مذکور را لامپ‌کشی و دوربین نصب نمایند.

در طراحی محیط‌های شهری باید نتایج پنهان را هم لحاظ کنیم… قصد آشکار از ایجاد روگذرها بر همگان معلوم است: آسایش و رفاه شهروندان… اما آیا پل‌هایی پوشیده از تابلوها، تنگ و تاریک و…، ما را به هدفمان نزدیک‌تر می‌کند یا دورتر؟!

به قلم: دکتر نرمینه معینیان

پیام آذربایجان

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://payamazarbayjan.ir/?p=11852

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

پربحث ترین ها

تصویر روز:

هیچ محتوایی موجود نیست

پیشنهادی: